Goodyear 4 Mevsim Lastik

Goodyear 4 mevsim lastikleri, yaz ve kış lastiklerinin teknolojilerini hem güneşli büyülere hem de kara uyum sağlamak için tasarlanmış bir dört mevsim lastiğinde harmanlıyor. Bazen tüm hava koşullarına uygun lastikler olarak da anılan bu lastikler hem sıcak yaz havasında hem de soğuk kış havasında performansı korumak ve güvenliği sağlamak için tasarlanmıştır.

Lastik endüstrisinin temel kuralı, kışın 7 ° C ve altında iken, 7 ° C ve üzerinde optimumda çalışan bir yaz lastiği bileşiğidir. Dört mevsim lastikleri bir ara kauçuk bileşimi ile yapılır. Bu, sıcak yaz yollarında iyi performans göstermelerini sağlar ve soğuk kış yollarında da zarar görmez.

Aynı zamanda sadece sıcaklıkla da ilgili değil. Dört mevsim lastikleri söz konusu olduğunda, yoğun yağışlarda iyi performans göstermelerini ve yollarda biraz kar ve buzla baş edebilmelerini sağlayan sırtında kılcal kanallar ile tasarlanmıştır.

Yazdan kış lastiklerine geçmeye gerek kalmadan yıl boyunca mükemmel bir lastik performansı ve güvenliği istiyorsanız dört mevsim lastikleri satın almalısınız.

Yaz ve Dört Mevsim Lastiklerini karıştırabilir misiniz?

Goodyear 4 mevsim ve yaz lastiklerini karıştırmamalısınız. Dört mevsim lastiklerinizi değiştiriyorsanız dört tekerleğe de dört mevsim lastikleri takmalısınız. Aynı şekilde, dört mevsim lastiklerini kış lastikleriyle veya yaz lastiklerini kış lastikleriyle karıştırmamalısınız. Dört tekerleğin hepsine her zaman aynı tipte lastik takın.

Lastikleri karıştırırsanız, kavrama ve çekişte dengesizlik yaratırsınız, bu da aracınızın kontrolünü kaybetme şansınızı artıracaktır. Arabanızın arkadan çekişli mi yoksa önden çekişli mi olduğuna bakılmaksızın, otomobiller dört tekerleğin tamamına eşit olarak güvenir ve bu nedenle aynı lastik dört tekerleğe de takılmalıdır.

Goodyear’ın 4 mevsim lastikleri, kış koşullarında yüksek performans standartlarını karşılar ve kış lastikleriyle aynı “M + S” ve “Snowflake” işaretlerini taşır. Bununla birlikte, çok şiddetli kar veya tehlikeli buzlu koşullarda dört mevsim lastiği, Goodyear UltraGrip Performance + gibi bir kış lastiği kadar iyi olmayabilir. Dolayısıyla, yoğun karda mümkün olan en iyi güvenliğe ihtiyacınız varsa, bir kış lastiği sizin için en uygun yoldur.

Bununla birlikte, hafif karda sürüş konusunda endişeleriniz varsa, ancak kış lastiklerine yatırım yapmak istemiyorsanız, Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 bir sonraki en iyi seçeneğinizdir ve bu koşullarda yine de mükemmel güvenlik ve sürüş performansı sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir